Sabah Rating Chess Tournament

Date : 15th & 16th December 2007


Location : Kafeteria Sri Kajora – Kompleks Sukan Likas


Registration Time :  8:30am

31 Responses to “Sabah Rating Chess Tournament”

  • w_mayday says:

    hi all…
    i just wanna a suggestion…

    why not if our SCA try to organize a chess league (such as Sabah Chess Allegro)..a tournament per month (or dwimonth) at different places (sandakan,lahad datu, etc.)..lastly we will have a final league at the end of the year(maybe only for top 30 from the allegro – named Sabah Master or what else)

    we will see how exciting our rating system is.

    maybe hard to do…but we have SCA right??

    how about you chi? :)

    - just a slight comment from me :) -

    Reply

  • shahrin says:

    Now is the time to bring changes to SCA for the sake of Sabah chess player. There should be a monthly fixed schedule or annual tournament schedule so that all chess players would be motivated to go far in chess. Rated tournament like Sarawak Open recently should be organised in Sabah. We don’t want SCA to be a money making organisation. Look at Indonesia..they got 1000 chess set/ books contribution from their x-collonial Dutch government due to their commitment in Chess. I do believe we also can do that as long as we continuosly promote chess in sabah with active tournaments.Sponsor is the second matter as we have lots of millionaires in Sabah who r willing to contribute and it dont cost much to organised tournaments even rm300 for the winner is also acceptable because I do believe chess players not playing chess for money but for their names..

    Reply

  • mkguntili says:

    Shahrin,

    Thank you for the constructive comments. We should acknowledge the fact that every one of us would like to see chess progress in the State and that why I have decided to return to lead the Association last year after relinquishing the post 10 years ago with the hope of infusing new blood with new ideas to the Association.

    The New Committee would like to bring back “chess spirit” in the late 80s and early 90s where we have at least one fund raising and one State level tournament per annum. There are weekly chess events and at least one chess tournament per month.

    This will definitely takes times especially to win back the heart of those chess enthusiasts who may have slowly cool down over the years. Likewise it takes time to reactivates their interest and love for the games of chess. Let us put our Sabah Chess Association’s house in order before moving into the next step.

    Based on past experience nothing can prevent the Association from organizing weekly chess events provided that there are strong supports and needs from members. As of now we need to do membership drives to get more active members to support all chess activities being organized by the Association. Secondly the Association has to organize fund raising campaign to fund its activities.

    Thirdly Sabah Chess Association needs member who are willing to scarify their times and efforts to develop chess and are not motivated by self interest and financial gains from chess activities. If there are genuine members who feel they want to contribute and to assist the association, please email me directly at mkguntili@sabahchess.com or send to my private email at mkguntili@yahoo.com

    Reply

  • REcyclebesiburuk says:

    Banyak betul cerita kamu ne. apa ba sebenarnya mesej yg ingin disampaikan. Setakat cerita kosong tapi kalau tdk buat pun tdk guna.

    P.S. OTai chess

    Reply

  • Archie says:

    Recyclebesiburuk, simple wording pun ko ndak faham keke.. nanti saya suruh president translate pigi Bahasa Melayu untuk ko

    Reply

  • REcyclebesiburuk says:

    ok, mungkin ada kamu yg ndak faham apa yg sa ckp sebelum ne. jd sa translate pg english. YOU GUYS TALK TOO MUCH. I DON’T SEE WHAT’S THE MESSAGE THAT YOU GUYS ARE TRYING TO POINT OUT. TOO MUCH TALKING BUT NO ACTION IS USELESS

    P.S. CHESS MAFIA

    Reply

  • gecko says:

    Come on mr REcyclebesiburuk, ko la buat first step rather than “kasi-guyang-pokok-dari-bawah-bila-ada-urang-baru-mo-naik”. Leks bah

    Bukan senang mo cari sponsors utk mengadakan semua benda yg dicadangkan oleh Mr. Shahrin. Kebanyakan sponsors hanya ‘pok famous’ saja dan mau ‘gain’ dari aktiviti yg dia kasi jalan (bah manada sponsors yg tida mau itu kan) Semua usaha memerlukan MASA dan DANA. Masalahnya, bukan semua urang kita ada benda tu.

    Syukur lah ada ni Sabahchess.com, ini satu usaha suda ni.

    Reply

  • Archie says:

    Come on Recyclebesiburuk, if you think you are capable of developing SCA. Do not hesitate to join us and study what are the problems that we facing with… As you seen from our President 3rd msg
    ————-
    Thirdly Sabah Chess Association needs member who are willing to scarify their times and efforts to develop chess and are not motivated by self interest and financial gains from chess activities.
    ————-
    SCA really need a member that REALLY committted to the Association and NOT ABOUT THE MONEY. To make it work.. members are required to work together… I dunno what will happen next… But my suggestion, please dun be a committee if you are not really committed or no time for this SCA.

    RecycleBesiBuruk: I think you are very committed type of person ^_^ come and see what is our problem now :P

    Reply

  • Archie says:

    Gecko, ngam tu ko sakap… lol.. tiada guna mau tukar2 president kalo org bawahan tidak support. Sebenarnya, org buta pun buli nampak apa masalah SCA sekarang… tak tau la. Tingu apa jadi election nanti kekeke..

    Reply

  • Mr_Magic says:

    Hmm… mgkin ada yg msih nda tau, apa yg sebenarnya berlaku dalam SCA?.. Pada sya ckup jelas SCA cuma ingin cari keuntungan semata melalui pemain… Dan hanya pndai mengaburi mata peminat catur disabah.. KATA SELALU TIDAK DIKOTA.. lebih2 lg dgn trend yg TELAH diamalkan sejak TURUN TEMURUN iaitu MENUKAR SYARAT SESEDAP RASA.. contohnya apa yg berlaku dgn pmain yg mewakili sabah baru2 ini ke NATIONAL CLOSED 08.. kononnya dijanjikan TIKET mewakili negeri… tp akhirnya pmain terpaksa menggunakan WANG SENDRI UTK MEMBELI TIKET FLIGHT.. pada saya senang crita, KLAU TAK MAMPU KATAKAN TAK MAMPU, jgn hanya menjual air liur dgn JANJI2 PALSU.. sedangkan pihak SCA hanya berminat MEMAKAN YURAN PENYERTAAN PEMAIN yg mengikuti SABAH CLOSED.. SELAIN DGN TREND MENGAMBIL PELUANG DGN INISIATIF ORG LAIN.. contoh yg pling senang, tempat penganjuran SABAH CLOSED 08 hanya menumpang dgn usaha org… TP DRI SNDRI TIADA BUAT APA PUN.. SEDIH & MENYAYAT HATI DGN PERSATUAN SNDRI… :(

    P/S: otai chess

    Reply

  • Archie says:

    Mr Magic, tiket mmg percuma untuk Sabah Closed baru2 ini dan hanya dua orang sahaja yg layak mendapat tiket tersebut, cuma tempat tinggal dan makan sahaja kena tanggung sendiri. You can ask Charles or David Chin about this.

    Mr_Magic, sebelum saya memasuki SCA, fikiran saya adalah seperti anda perkatakan di atas. Setelah menyertainya.. saya sedar akan masalah SCA sekarang. Saya tdk mahu ulas lebih lanjut… but we are going to solve this as soon as possible. Or else will become worst…

    Reply

  • Mr_Magic says:

    Hhmm… Nampaknya sdh ada org yg faham masalah dlm SCA.. Harap dpt dilakukan sesuatu utk memajukan kembali sukan catur di sabah… Kalau tidak silap saya, pemain sabah suatu masa dulu adalah antara yg terbaik di MALAYSIA. Tp sekarang antara negeri yg hampir KEPUPUSAN pemain catur. Memang betul kata Archie, sebelum keadaan bertambah buruk elok SEMUA mengambil PERANAN masing2.. Untuk pihak SCA, ATITUDE adalah penentu sesuatu KEJAYAAN… So, BERFIKIR LA DI LUAR KOTAK.. JANGAN HANYA BANGGA DENGAN CERITA2 LAMA SEJARAH PEMAIN SABAH… CUBA DEKATI PELAPIS YG KIAN MENINGKAT.. SELAMATKAN MEREKA SEBELUM TERLAMBAT… SEMOGA BERJAYA…. SABAH BOLEH!! :)

    Reply

  • Archie says:

    Hehehe.. website pun sudah buat.. byk lagi kami kena buat.. contohnya.. rating.. tapi… kerjasama tu tiada.. inilah masalah dia… minta tu mau duit.. minta ini mau duit.. maka.. satu committee. Hehehe.. tidak apalah.. saya sudah dapat tu program rating system as well as tu pairing program. Cuma tinggal study rating system ja… I dun think that is a problem for me to learn :P hehe! (itu pun kalo saya masih jadi committee)

    Reply

  • Sandakan Chess Fans Club says:

    Assalamualaikum n hi semua.Pakabar semua?Sia ni dah lama tlibat catur n minat catur.Teringin jg nak ikut tournament tp always not in the right time when the game start.Sia tertanya2 juga knapa SCA slama ni mcm tak aktif aja.Rupanya cam tu plak.Bginilah aja,kami kat sandakan pun tgh atur nak tubuh satu comittee utk kendalikan program catur d sandakan ni.Harap2 menjadi kerana bg saya apa yg penting setiap org yg terlibat dlm satu2 comittee (catur)’Jangan dipolitikkan’ sukan yg kita minati ini.Jika dipolitikkan maka kucar-kacirlah perkembangannya seperti mana politik negara kita sekarang.Bg yg anggap dirinya PENCATUR SEJATI bjuanglah dgn ikhlas demi Catur Sabah.Hidup Sandakan…Nantikan Sandakan Open slewat2nya hujung tahun ni…Insyaallah…

    Reply

  • Archie says:

    kami akan adakan pertandingan catur bersama dgn hari AGM selection. Kemunkinan selepas hari raya

    Reply

  • Sandakan Chess Fans Club says:

    ok juga tu.Bagitau aja tarikhnya seawal yg boleh.Jadi boleh dplan awal2 dengan member2 kat Sdkn ni.Tq so much Brother Archie 4 the info.

    Reply

  • Sandakan Chess Fans Club says:

    Tp kalau 25-30 kami x dpt ikutlah sebab waktu tu ada kejohanan PSKPPS.

    Reply

  • Archie says:

    try to register here so that u will get the info thru email :P

    Reply

  • boby says:

    pemain catur sabah perlu aktif macam di tanah melayu!!!

    Reply

  • Boyon says:

    Hello semua,
    1st congratulation to the new president and of coz the new commitee. As far as I remembered (back in 1990s when I was still active in chess) the president now was the one who helped bring glory to sabah chess (time david chin boleh main utk malaysia ke Olimpiad). He did a commendable job considering the very limited fund (and remember this is a volenteer job). I remembered that he did not seek re-election in the last AGM at MAKSAK house (mid 1990s) to pave the way for new faces. Some familiar old hardworking commitee members who are equally hardworking and trustworthy are now back in the SCA again.

    So please give a chance to the new SCA management team. Kalau ingin melihat catur sabah maju marila kita sama-sama support SCA dan juga komite yang baru, jangan pandai kutuk saja. IT IS VERY HARD TO BELEIVE THAT ADA ORANG YANG SANGGUP KUTUK “COMMITTED PEOPLE” YANG INGIN MEMBANTU PERSATUAN YANG MEMANG SUDAH TENAT, padahal kommitee baru ini belum lama pegang persatuan. PLEASE REMEMBER THAT SEBELUM INI PERSATUAN SUDAH HAMPIR MAU MATI..ATAU BARANGKALI SUDAH MATI… Anyhow I don’t blame the old commitee, remember!! this is a volunteer job AND I am sure the old commitee ada kekangan (constraint) mereka sendiri. SO WHILE MR.MICHEAL KIMIN GUNTILI AND HIS COMMITEE MEMBERS ARE STILL IN HIGH SPIRIT TO REVIVE SCA AND SABAH CHESS GLORY, PLEASE GIVE SOME ENCOURAGEMENT, AND NOT TO DISCOURAGE THEM WITH NEGATIVE REMARKS. If you cannot contribute your hard-earned money and golden time for chess development in sabah, I am sure constructive suggestion and positive words of encouragement will do.

    Akhirkata “I wish the new prisedent and his commitee members a success”

    Reply

  • DARREN says:

    I thinks i can get sponsors for organizing the tournament.. but work together with me. all will be paid handsomely like the arbiter etc etc..and all the small problem not a problem..

    hope that can light up a bit ..chess in sabah..but who can i talk to?

    Darren north

    Reply

  • Archie Chi says:

    darren, you can email to our president with your idea or suggestion. Please refer to this link http://sabahchess.com/?p=112

    Reply

  • aan_elly91 says:

    bila ada pertandingan lagi???????yg awal tahun punya ah……###

    Reply

    Archie Reply:

    Nanti saya email you kalau ada pertandingan. Tapi you kena daftar as a online member

    Reply

  • yussz712 says:

    :) setiap minggu ada pertandingan.

    Reply

  • Stanley Zack Sebolo says:

    @yuss712
    We have chess competition every week? Is that true?

    @Archie Chi
    Is there any upcoming chess competition? In Sabah(preferably in KK)?

    Reply

  • Stanley Zack Sebol says:

    sorry, i mis-spelled my dad’s name just now..

    @yuss712
    We have chess competition every week? Is that true?

    @Archie Chi
    Is there any upcoming chess competition? In Sabah(preferably in KK)?

    Reply

  • ingintahu says:

    by the way semua..pasal mau dapatkan sponsor ni mcm ok..tapi kalau saya dapat cari sponsor..;) buli bincang kah well mau untung sikit sikit ma:) enda salah kan:)//
    amcam bagi komen kalau macm green light siapa yang sepatutnya saya hubungi?;)

    thanks
    ( mau tau ja bah )

    Reply

    Archie Reply:

    ingintahu: u boleh cuba kira daripada tu yuran pertandingan kali dengan jumlah penyertaan. Kami buat kerja kebajikan ja hehe

    Reply

    adey Reply:

    tahniah,SCA bgi i,SCA da cukup cntik,cuma klu boli..klu jika ada kejohanan kecil atau besar,publish ia kat newspaper or internet jadi x terlepas…..k..tq

    Reply

    adey Reply:

    bagi i, SCA da cukup cantik skrng ni…cuma adakan pula pertdgn team terbuka semua pemain jdi meriah skit…juga sbgi persediaan team ke pertdgn seterusnya…

Leave a Reply

UserOnline
SCA Logo


General Inquiry
Looking for an Event Project? Chess Rental? Chess Set/Clock? or any inquiry?, you may drop us an email us at
** info@sabahchess.com **
SCA’s Facebook
Most Visited
    Wordpress.com stats not installed!
Top Commentator
Archives
Category
Register as SCA Member
Webhost & Domain
Flag Counter
SCA Follower